زنجبیل یک گیاه بسیار فوق العاده است که خواص و فواید آن بر روی سلامتی انسان باور نکردنی می باشد، همچنین یک گیاه بسیار عالی برای مقابله با سرطان است. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر و بهتر بدانید.

شربت لیمو زنجبیل عسل

به گزارش همشهری آنلاین، زنجبیل به عنوان ادویه آشپزی و دارویی در بسیاری از فرهنگ‌های سنتی مورد استفاده بوده است. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد زنجبیل و نحوه صحیح استفاده از زنجبیل برای سلامتی یاد بگیرید.

زنجبیل چیست؟

زنجبیل نوعی ادویه از ریشه گیاهان Zingiber officinale است. عموما در آشپزی در بسیاری از غذاهای آسیایی، داروهای گیاهی و خاورمیانه به کار می‌رود زنجبیل از شاخه کورکومین است این روش عموما برای درمان مشکلات روده و معده مفید و غذایی عالی برای افرادی که رژیم بدون لکتین دارند محسوب می‌شود، زنجبیل هم چنین ممکن است به عنوان مسکن و به عنوان درمانی برای اختلالات سلامتی مورد استفاده قرار گیرد و زنجبیل اثرات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.

ترکیبات موجود در زنجبیل

ترکیبات فعال در زنجبیل عبارتند از gingerol، shogaol، paradol، zingerone، zerumbone، - dehydro، terpenoids و flavonoids [ R ]، تمام این ترکیبات دارای فعالیت‌های آنتی اکسیدانی هستند در حالی که برخی از آن ها دارای ضد تومور، ضد التهاب، ضد میکروب،مسکن درد و فعالیت‌های حفاظتی کبد هستند.

زنجبیل یک ضد التهاب است

یک جز فعال در زنجبیل می‌تواند با مهار مسیر NF - kB ، ژنهای التهابی را تنظیم کند. مانند NSAIDs ( آسپرین و ادویل )، زنجبیل فعالیت‌های آنزیم‌های کوکس را مسدود می‌کند و همچنین تولید مواد شیمیایی التهابی به نام لوکوترین و پروستاگلاندین، زنجبیل مانع انتشار التهاب سیتوکین از یاخته‌های بیگانه در مطالعات سلولی می‌شود زنجبیل سرم را در موضوعات انسانی کاهش می‌دهد.

زنجبیل، موثر در درمان درد 

زنجبیل به طور موثر دردهای ذهنی را کاهش می‌دهد، ۲ گرم زنجبیل ممکن است به طور متوسط درد ماهیچه ای ناشی از ورزش‌های مقاومتی و دویدن طولانی را کاهش دهد، به خصوص اگر حداقل ۵ روز طول بکشد، زنجبیل به اندازه دیکلوفناک ( داروی درد NSAID ) برای مدیریت درد و بدون توجه به ناراحتی گوارشی تاثیر دارد.

زنجبیل به دل درد قاعدگی کمک می‌کند

زنجبیل در کاهش شدت درد موثرتر از داروی بی اثر است. به علاوه، به نظر می‌رسد زنجبیل به اندازه مفنامیک اسید ( داروی درد NSAID ) موثر باشد.

زنجبیل به آرتروز کمک می‌کند

برخی تحقیقات نشان می‌دهند زنجبیل تاثیر آرتروز را بهبود می‌بخشد در حالی که مطالعات دیگر نشان می‌دهند زنجبیل تنها در طول اولین درمان موثر است بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین واقعیت لازم است.

زنجبیل به آسم و آلرژی کمک می‌کند

Zerumbone، یک جز فعال در زنجبیل، واکنش Th۱ را افزایش می‌دهد و به واکنش حساسیت Th۲ به پروتیین سفیده تخم مرغ ( آلبومین ) در موش‌ها کمک می‌کند، زنجبیل با خنثی کردن Th۲واکنش ایمنی در موش‌ها به آسم کمک می‌کند.

زنجبیل باعث کاهش انقباض ماهیچه‌های تنفسی با کاهش استیل کولین می‌شود.

زنجبیل به اگزما به کمک می‌کند

شوگاول، یک ترکیب یافت شده در زنجبیل،است که حساسیت پوست ( اگزما ) در موش ها را از طریق مانع سیتوکین با فعال کردن مسیرNrf۲ درمان می‌کند.

زنجبیل روده را بهبود می‌بخشد

زنجبیل پروستاگلادین را در پوشش شکم بالا می‌برد (هنگامی کهNSAID کاهش می‌یابد ) در بیماران مبتلا به آرتروز که مدت ها از مشکلات شکمی رنج می‌برند ازNSAID مطالعات حیوانی تایید می‌کند زنجبیل پوشش شکمی را با جلوگیری از رشد هلیکوباکترپیلوری از طریق کاهش ترشح اسید معده کاهش می‌دهد.

زنجبیل به درمان استفراغ و حالت تهوع کمک می‌کند

زنجبیل از فعالیت بیش از حد اعصاب جلوگیری و با ممانعت از عملکرد سروتونین در بخش گوارشی، حالت تهوع ، استفراغ ایجاد می‌کند و زنجبیل مسکنی غیر دارویی موثر برای بیماری صبحگاهی در دوران بارداری است. زنجبیل به حالت تهوع و استفراغ ناشی از عوارض جانبی شیمی درمانی کمک می‌کند.

زنجبیل دل درد را کاهش می‌دهد 

زنجبیل جریان شکمی (انقباضات دودی ) را تحریک می‌کند. با این حال، اثرات دقیق زنجبیل بسته به گونه‌های مختلف پستانداران متفاوت است، زنجبیل به سرعت معده را به درون روده کوچک در افراد سالم خالی می‌کند تا بتواند در مورد پرخوری یا سو هاضمه کمک کند.

یک آزمایش تصادفی، نشان می‌دهد زنجبیل می‌تواند به علائم گوارشی افرادی کمک کند که اغلب دچار معده عصبی ( سوهاضمه ) هستند.

زنجبیل تاثیری بر حرکات کیسه صفرا ندارد
زنجبیل می‌تواند انتقال روده را در موش‌های دارای سندروم روده تحریک پذیر تنظیم کند
زنجبیل از کبد محافظت می‌کند
زنجبیل، همراه با اسید لیپویک - ، به کاهش تغییرات ساختاری مربوط به سن در موش‌های پیر کمک می‌کند.
زنجبیل می‌تواند به دلیل مسمومیت کبد به بیماران سل کمک کند.
زنجبیل از کلیه و کبد در برابر سم کادمیوم در خرگوش سمی با کادمیم محافظت می‌کند.
زنجبیل از سم آلومینیوم در موش‌های صحرایی محافظت می‌کند.
زنجبیل به بیماری بدون الکلی و کبد چرب کمک می‌کند

۱۲ هفته مصرف دو گرم زنجبیل روزانه به طور قابل توجهی چندین آنزیم کبد، سیتوکین التهابی و شاخص مقاومت انسولین را در مقایسه با داروهای دیگر کاهش می‌دهد.

روغن زنجبیل از کبد در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی و بیماری‌های متابولیک مرتبط با رژیم چربی بالا در موش‌های چاق محافظت می‌کند، درمان با زنجبیل به کاهش فروکتوز و چربی‌های اشباع شده کبد و تری گلیسرید بالا در موش‌های صحرایی با عمل کردن از طریق سنسور کربوهیدرات عمل می‌کند.

خواص و مضرات زنجبیل ؛ زنجبیل برای چی خوب است؟ | طریقه مصرف زنجبیل را بدانید

زنجبیل به مقابله با استرس کمک می‌کند

زنجبیل حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان قوی است، ۶- شاگول Nrf۲ را فعال در نتیجه در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و همچنین زنجبیل آنتی اکسیدانی موثر به عنوان بخشی از درمان ضد سل است.

زنجبیل تاثیر ضد سرطانی دارد

چندین ترکیب فعال در زنجبیل در برابر نشانه‌های سرطان بسیار قوی هستند و زنجبیل می‌تواند مرگ سلول‌های سرطانی را با استفاده از آپوپتوز تحریک کند، زنجبیل ترپنوییدها می‌تواند در سلول‌های سرطانی مخاط رحم از طریق فعال سازی آپتوپتوز القا شود.

Zerumbone، یک جز در زنجبیل، می‌تواند منجر به آپوپتوز سلول‌های سرطانی پانکراس از طریق مسیر سیگنال p۵۳ بشود.

 زنجبیل می‌تواند سلول‌های سرطانی را با تشعشع حساس کند
 زنجبیل می‌تواند مانع رشد سلول سرطانی شود.
 زنجبیل می‌تواند مانع رشد سلول‌های سرطانی کبد ( هپاتاما) و استخوان (استئوسارکوما ) شود.
 زنجبیل رگ‌های خونی جدید را که امکان رشد سلول‌های سرطانی را فراهم می‌کند ، متوقف می‌کند.
زنجبیل مانع انتقال سلول سرطانی می‌شود
زنجبیل از متاستاز ( مهاجرت سلولی ) سلول‌های سرطانی سینه جلوگیری می‌کند.
سلول‌های سرطانی توانایی رشد رگ‌های خونی جدیدی به نام رگ زایی را دارند. زنجبیل مانع از رگ زایی در سرطان پوست می‌شود.

Zerumbone از رگ زایی با مسدود کردنNF-κB در معده، پانکراس، تخمدان و سرطان روده طبق مطالعات مبتنی بر سلول جلوگیری می‌کند.

زنجبیل از دی ان ای محافظت می‌کند 

روغن اسانس زنجبیل برای کاهش آسیب دی ان ای از سم قارچ به نام آفلاتاکسین پیدا شده است، زنجبیل می‌تواند به محافظت از دی ان ای اسپرم در برابر استرس اکسیداتیو کمک و نشان می‌دهد می‌تواند به بهبود باروری در مردان کمک کند.

زنجبیل کلسترول و تری گلیسرید را بهبود می‌بخشد

زنجبیل CRPخون، نشانه‌های قند خون و کلسترول، تری گلیسرید را در انسان ها بهبود می‌بخشد و زنجبیل می‌تواند با تغییر سیستم عصبی از طریق تحریک گیرنده‌های موسکارین و مسدود کردن کانال‌های کلسیم ، فشار خون را کاهش دهد.

زنجبیل ممکن است از سخت شدن شریان ها جلوگیری کند

زنجبیل می‌تواند سلول هایی که رگ‌های خونی را پوشش می‌دهند از استرس اکسیداتیو محافظت کند، که نشان می‌دهد می‌تواند به جلوگیری از سفت شدن شریان ها کمک کند.

زنجبیل سطح قند خون را بهبود می‌بخشد

زنجبیل گلوکز خون وHbA۱c را در انسان ها کاهش می‌دهد.

زنجبیل می‌تواند چاقی را درمان کند

زنجبیل می‌تواند موش را در یک رژیم غذایی با چربی بالا حفظ کرده و با فعال کردن مسیر PPARδ، ظرفیت تحمل ورزش را افزایش دهد.

زنجبیل یک ضد میکروب است 

زنجبیل یک ضد ویروس، ضد میکروب و ضد قارچ موثر است. با این حال، اکثر مطالعات مبتنی بر سلول انجام شده است. مطالعات بالینی اضافی ممکن است برای تایید ایمنی و موثر زنجبیل برای درمان بیماری‌های عفونی لازم باشد.

زنجبیل تازه مانع عفونت‌های سرماخوردگی می‌شود 

زنجبیل تازه ، اما خشک نشده، می‌تواند از ورود به سلول‌های انسان در مطالعه ای مبتنی بر سلول جلوگیری کند و "زنجبیل باکتری‌های بد را می‌کشد".

عصاره متانول زنجبیل اثرات ضد باکتریایی دارد، عصاره متانول زنجبیل مانع رشد ۱۹ نوع هلیکوباکترپیلوری می‌شود.

مصرف زنجبیل تازه از سرما خوردگی جلوگیری می‌کند.

زنجبیل یک ضد قارچ موثر است

زنجبیل یک ضد قارچ موثر در غلظت کم تر از ۱ میلی گرم در میلی لیتر است و همچنین زنجبیل مانع رشد کاندیدا آلبیکانس می‌شود.

خواص و مضرات زنجبیل ؛ زنجبیل برای چی خوب است؟ | طریقه مصرف زنجبیل را بدانید

نحوه و مقدار استفاده از زنجبیل

۱ کپسول ( ۱.۲ گرم ) زنجبیل عموما به عنوان کمک گوارشی موثر است.

مصرف ۲ گرم از زنجبیل روزانه تاثیر ضد التهابی دارد.

چای زنجبیل یا عصاره آب زنجبیل می‌تواند به علائم سرماخوردگی و گوارش کمک کند.

آب زنجبیل (تازه) تنها شکل موثر زنجبیل است تا قبل از اینکه علایم، ویروس‌های سرماخوردگی بدتر شود.

مصرف بالای زنجبیل ممکن است باعث برگشت اسید و دلدرد شود. در حالی که مصرف زنجبیل معمولا تا ۱۰ گرم مشکلی ندارد.

خواص و مضرات زنجبیل ؛ زنجبیل برای چی خوب است؟ | طریقه مصرف زنجبیل را بدانید

خطرات و مضرات زنجبیل

ممکن است به زنجبیل حساس باشید و واکنش به آن نشان دهید زنجبیل به نظر می‌رسد که اثرات جانبی چندانی نداشته باشد، اما ممکن است رفلاکس اسید در برخی افراد را بدتر کند. زنجبیل ممکن است بر لخته‌های خونی تاثیر بگذارد، بنابراین نباید در همان زمان داروهای کم خون مصرف شود اثرات مکمل طولانی مدت زنجبیل هنوز مشخص نشده است.

درمان بیماری‌ها با زنجبیل

برای درمان تهوع، گاز معده یا سوء هاضمه روزانه ۲ تا ۴ گرم ریشه تازه یا ۱/۵ تا ۳ میلی لیتر تنتور آن را مصرف کنید.

برای جلوگیری از استفراغ، هر ۴ ساعت یک گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چای خوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد کپسول زنجبیل(یک گرم) برای مصرف توصیه می‌شود.

در درمان سرماخوردگی، تب ناشی از آنفلوآنزا، گلودرد، گرفتگی‌های ناشی از قاعدگی یا سردرد، دو قاشق غذاخوری از دم کرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آن را بخور دهید.

برای درمان درد ورم مفاصل از آب، عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه ۴ گرم مصرف کنید یا روغن آن را روی مفصل دردناک بمالید یا ریشه تازه آن را در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید.

جینجرول، مهم ترین جزء تشکیل دهنده زنجبیل که مسئول ایجاد طعم و مزه در این گیاه است، از رشد سلول‌های سرطانی مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می‌کند.

زنجبیل در دوره بارداری

در خصوص مصرف زنجبیل در دوره بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که رابطه ای بین مصرف زنجبیل و سقط جنین وجود دارد. برخی دیگر معتقدند مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره می‌شود.

بررسی‌های متعدد دیگر نشان می‌دهد که مصرف زنجبیل در دوره بارداری نه تنها مشکلی به بار نمی آورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید.

چه کسانی نباید زنجبیل را مصرف کنند؟ | موارد منع مصرف زنجبیل

در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سر دل می‌شود.
افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت کنند.
اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می‌کنید، زنجبیل نخورید.
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل کند.
مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی شود.

کد خبر 738593
منبع: برنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha